Kom de lekkerste smoutebollen van de kermis proeven!
Ontdek ons uitgebreid assortiment aan snacks!
Kom smullen van onze heerlijke frietjes!
Hoe het allemaal begon
In 1928 begon Hector Meirisonne, afkomstig uit Gent, samen met zijn vrouw Marie Becu, frituur op kermissen, Frituur Meirisonne was geboren. Zij reisden als foorkamers heel Vlaanderen door op kermissen en jaarmarkten om zich dan voornamelijk in Limburg te vestigen. Hector en Marie hadden twee zonen, Georges en Albert.
Frituur meirisonne vroeger Frituur meirisonne vroeger
Wanneer de jongste zoon Albert huwt met Henriëtte Borremans nemen zij de zaak over. Terwijl het jonge gezin uitbreid, breidden zij ook hun zaak verder uit, tot de jongste van vier, Regina Meirisonne, samen met haar echtgenoot, Patrick Albert, het kraam overneemt.
En toen?
Regina en Patrick leven voor hun frietjes en smoutebollen, kwaliteit en klantvriendelijkheid worden hoog in het vaandel gedragen. En met deze ingesteldheid bouwen zij verder aan een moderne reizende onderneming. In dit klimaat groeien ook hun twee dochters, Daisy en Judith, op. Het is met een groot ondernemingshart dat Regina en Patrick “Frituur Fabienne”, een gekende naam op Limburgse kermissen, overnemen en omdopen tot “Frituur Meirisonne & Co.” In 2001 stapt de oudste dochter, Daisy, in het huwelijksbootje met Pascal Vandeweyer en baatten “Meirsonne & Co.” verder uit. De jongste dochter, Judith, volgt haar man, Jean Trehout terug naar de roots in Gent om aldaar te reizen met het kraam “Gents gebak Abel”.
En hoe gaat het nu?
Regina en Patrick zijn het reizen en bakken nog lang niet beu, maar nu de vijfde generatie geboren is willen zij graag iets meer van hun kleinkinderen genieten. Opgegroeid tussen frieten en smoutebollen, kramen & woonwagens, spelen en draaimolens nemen Daisy en Pascal dan ook als vierde generatie “Frituur Meirisonne” over. Zij zitten nog vol toekomstplannen om hun beide zaken te blijven uitbouwen zoals de vorige generaties het hun reeds voordeden. Met de hoop dat op een dag zij hier kunnen melden dat hun dochter dezelfde passie deelt!
eerste generatie
Hector Meirisonne & Marie Becu
derde generatie
Regina Meirisonne & Patrick Albert
tweede generatie
Albert Meirisonne & Henriette Borremans
vierde generatie
Daisy Albert & Pascal Vandeweyer